Dernek binamızda Anadolu Öğrenci Birliğinin koordinatörlüğünde "Üniversitelerde Tebliğ ve Davette izlenmesi gereken metotlar ve bu konuda ortak aklın önemi” konulu program düzenlendi

Anadolu Öğrenci Birliğinin koordinatörlüğünde Bayburt Hicretder ‘de düzenlenen Üniversitelerde “Tebliğ ve Davette izlenmesi gereken metotlar ve bu konuda ortak aklın önemi”  konulu sunum Anadolu Öğrenci Birliği Başkanı Tamer Çalhan ve Anadolu Öğrenci Birliği Doğu Anadolu Sorumlusu Hasan Tekelioğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Programa Anadolu Platformu’nun tanıtım videosu izlendikten sonra başlandı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Öğrenci Birliği Karadeniz ve Doğu Karadeniz sorumlusu Serkan Karaaslan:  “28 Şubat postmodern darbesinden sonra birçok kesim mağdur oldu. Bu mağdurlar arasında en önemli kesim ise 2000 yılı sonrası gençliğidir.  Gençliğimizi modernizm ve batılılaşma kavramları adı altında değerlerinden uzaklaştırıp, İslam aklından uzak,  batı aklı ve değerleri ön planda olan bir sisteme muhtaç ettiler. Bu sisteme karşın Anadolu Öğrenci Birliği de “karanlığa küfretmek yerine bir mum da sen yak” ilkesini benimseyerek Türkiye’de bir öğrenci hareketi başlatıp, zihinleri kirletilmiş bu neslimizin zihinlerinde İslam merkezli bir düşüncenin temellerini atabilmek için var gücüyle çalışmaktadır.” diyerek sözü Anadolu Öğrenci Birliği Başkanı Tamer Çalhan ‘a bıraktı.

Çalhan Anadolu Öğrenci Birliği’nin misyonu ve vizyonu hakkında öğrencilere bilgi verdikten sonra üniversitelerde okuyan gençlerin İslami şuurlarının kabarık olmasının sadece üniversitede okudukları döneme ait olmadığını, üniversiteden sonraki dönemde de devam etmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Çalhan üniversitelerde tebliğ ve davet konusunda kendimizi içinde bulunduğumuz zamana göre güncellememiz gerektiğinin önemli olduğunu vurguladıktan sonra sözü Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Hasan Tekelioğlu’na bıraktı.

Tekelioğlu Anadolu Öğrenci Birliği’nin bölgede yaptığı faaliyetleri öğrencilerimizle paylaştıktan sonra bizden sonra ki nesle temelinde İslam olan bir hayat bırakmanın sorumluluğunu taşımamız gerektiğini vurguladıktan sonra öğrencilerle karşılıklı fikir teatilerinde bulundu. Öğrenciler Anadolu Öğrenci Birliği’nden bazı istek ve temennilerinin olduğunu dile getirerek Anadolu Öğrenci Birliği’nden bu anlamda yardım istediklerini söylediler. Bu istek ve temennileri not alan yetkililer Yönetim Kurulu’nda bu istek ve temennilerin konuşulacağını söylediler. Salim Şengöz’ün öğrencilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunmasından sonra Anadolu Öğrenci Birliği’nin hazırlamış olduğu Kutül Amare kitapçığı dağıtılarak program sonlandırıldı.