İran'da geçtiğimiz haftalarda nükleer fizikçi Mustafa Ahmedi Ruşen'in suikastle öldürülmesinin yankıları devam ederken, bugün de İran'ın Sünni âlimlerinden Mevlevi Mustafa Cengizehi'ye suikast !

Fars haber Ajansı'nda yer alan haber şu bilgiler aktarıldı:
"İran'ın Rask kentinde Cuma namazı imamı olan Ehl-i Sünnet alim Mevlevi Cengizehi, geçen gün uğradığı bir suikast sonucu şehit düştü.

VAHDET VE BİRLİK TARAFTARIYDI
Ehl-i Sünnet alim Mevlevi Cengizehi, Sistan Belucistan yöresinde sürekli Şii Sünni vahdetine vurgu yapan ve her iki kesimde çok sevilen bir alimdi, ancak bu durumdan rahatsızlık duyan küresel istikbar ve içerideki işbirlikçileri Cengizehi'ye suikast düzenledi.

YİNE MOSAD YÖNTEMİ
Suikast yönteminin daha önce İranlı nükleer bilimcilere yönelik suikastlerle benzerlik arz etmesi ve teröristlerin motosiklet kullanması dikkat çekti.
Hain saldırıda Mevlevi Cengizehi ile birlikte ona eşlik eden bir kişi daha şehit düştü.

Daha önce de ABD-İsrail ikilisi, bazı Batı ülkelerinin de yardımlarıyla İran’da aynı oyunu sahnelemiş ve önce Şii, sonra Sünni camileri bombalanarak mezhep çatışması yaratmak istemişlerdi. Irak’ta bu iğrenç oyun yıllardır sahneleniyor.Başını ABD ve NATO’unun çektiği Batı cephesinin İran ve Türkiye’yi de bu tür çatışma ve gerginliklere itmeye çalıştığına dikkat çekiliyor.
İran Şii ve Sünni Alimler Birliği bu kalleş saldırıyı lanetleyerek bu tür oyunlara gelmeyeceklerini ve mezhepler arasındaki kardeşliği her geçen gün daha da pekiştirerek İslam düşmanlarının oyunlarını bozacaklarını vurguladılar."

Yorum Yaz - Arşiv