Milletvekillerinden oluşan heyetin İsviçre ziyaretini değerlendiren El-Mısri: "Avrupa Ülkelerinin Hamas Açılımı Yapması Gerektiğini Vurguladık"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden milletvekili Müşir El-Mısri, başkanlığında İsviçre'yi ziyaret eden parlamenterler heyetinin Hamas ile Avrupa ülkeleri arasında ilişkiler kurulması gerektiğini vurguladığını söyledi.

Fransız Haber Ajansı'na konuşan El-Mısri, "İsviçre'deki her görüşmemizde İsviçre'nin ve Avrupa ülkelerinin Hamas'a yönelik bir açılım yapması gerektiğini belirttik. Çünkü Hamas Hareketi Avrupa'ya açık" dedi.

Milletvekili Müşir El-Mısri, kendisiyle birlikte Hamas milletvekilleri Seyyid Ebu Mesamih ve Hamis En-Neccar'dan oluşan heyetin İsviçre'de parlamenterler ve ülkenin ileri gelen şahsiyetleriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini bildirerek, "İsviçre Parlamentosu'nu ziyaret ettik. İsviçre Parlamentosu Dışişleri Komitesi'nden Hamas milletvekilleriyle Avrupa ülkeleri milletvekilleri arasında ilişkiler kurulması için çalışılmasını istedik" dedi.

İsviçre'de görüştükleri resmi yetkililerden Hamas Hareketi'ne yönelik açılım yapmalarını ve Dünya Parlamentolar Birliği'nden de işgale karşı lobi oluşturulmasını istediklerini kaydeden El-Mısri, Filistin davasını destekleyen bazı Avrupalı parlamenterlerin bu talebi onayladıklarını söyledi.

Müşir El-Mısri, Siyonist işgalci tarafından kaçırılan milletvekilleri konusuna da ışık tutmayı başardıklarını belirtti.