İşgalci İsrail rejimi, Filistinli çocuklara barışçı yürüyüşlere katıldıkları gerekçesiyle işkence ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Avrupa-Akdeniz ülkeleri insan hakları gözlemcisi Euro Mid, raporunda Filistinli çocukların Siyonist askerlerce tutuklandıklarında haklarının ihlal edildiği ve bu çocuklardan itiraf alınırken işkence gördüklerini ifşa etti.

Söz konusu kurumun raporuna göre ırkçı rejim İsrail askerlerince tutuklanan Filistinli çocuklar genelde Ürdün nehri batı yakası ve işgal altındaki Kudüs'de utanç duvarı yapımına karşı sakin yürüyüşlere katıldıkları göz altına alındıktan sonra vahşice uykudan mahrum bırakılmak ve psikolojik baskılar gibi cezalara maruz kaldıkları belirtiliyor.

Euro-Mid kurumu ayrıca Siyonist rejimin Filistinli çocuklar aleyhindeki yasa dışı girişimleriyle ilgili uluslararası kuruluşlara bir rapor sunmak istediğini bildirdi.

Bu kuruluş, 2005-2010 yılları arasında ırkçı İsrail mahkemelerinde yargılanan 835 Filistinli çocuktan 834 ünün hapis cezası aldığı bu meselenin Filistinli çocuklardan itiraf almak için onlara baskı yaptığını ispatladığını belirtiyor.