Bugün Kayseride bir başka İsrail takımı sahaya çıkacak, Kayseri halkı bu İsrail takımını da protesto edecek..

Kayseri'de geçtiğimiz haftalarda bir İsrail takımı ile yapılan karşılaşmada “Kahrolsun İsrail” diye slogan atan vatandaşlar hakkında garip bir kararla dava açılmıştı. Bugün Kayseri'de bir başka İsrail takımı sahaya çıkacak. Kayseri halkı bu İsrail takımını da protesto edecek.

12 Ocak Perşembe günü İsrail'in Elitzur Ramla Basketbol takımı saat 19:00'da Kayseri Kadir Has Kapalı Spor Salonu'unda Kaskispor'la karşılaşacak. Hukuki sınırlar içinde İsrail'i protesto edeceklerini söyleyen Sivil Toplum Kuruluşları spor salonu önünde saat 18:00'de basın açıklaması yapacak ve maça girmeyecekler.

FIBA Kadınlar Eurocup'ta Kayseri Kaskispor Bayan Basketbol Takımı bugün, İsrail'in Elitzur Ramla takımını konuk edecek. Takımın maç hazırlıklarına başladığını belirten KASKİ Genel Müdürü ve Kaskispor Kulüp Başkanı Ender Batukan, “Eurocup 2. turda ilk karşılaşmamızı İsrail'in Elitruz Ramla Takımı ile yapacağız. Avrupa Kupasında ilk 16 arasında yer alıyoruz. Daha öncede İsrailli takımlarla maçlarımız oldu. Ramla takımını kendi evimizden yenilgi ile uğurlamak istiyoruz” dedi.

Karşılaşmanın 12 Ocak Perşembe günü yapılacağını hatırlatan Batukan, “Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde oynanacak karşılaşma 19:00'da başlayacak. Kaskispor'un resmi web sayfası'ndan canlı olarak yayınlanacak” diye konuştu.

SAVCI HACI ÇAM, HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇMIŞTI

Daha önce Kayseri'de oynanan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (F) Grubu'ndaki Kayseri KASKİ Spor ile İsrail'in Maccabi Bnot takımları arasındaki maçta İsrail protesto edilmişti. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte tribünlerdeki gençler Filistin bayrağı açarak, ‘Kahrolsun İsrail' diye slogan atmıştı. Daha sonra Kayseri Adliyesi Savcılarından Hacı Çam tarafından bu vatandaşlar hakkında dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 27 Ocak'ta görülecek.

“KAYSERİ'DEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Protestocu gençlerin avukatı Fevzi Konaç Habervaktim'e yaptığı açıklamada neden böyle bir tepki gösterdiklerini bugün tüm Türkiye'ye duyuracaklarını söyledi.

Konuç, “Perşembe günü saat 18:00'de, yargılanan gençlerimize destek vermek ve İsrail'i protesto etmek amacıyla Kadir Has Kapalı Spor Salonu önünde bir basın açıklaması yapacağız. Tüm Kayserililerden destek bekliyoruz. Hukuki sınırlar içinde ve bize yakışır bir vakarla yapacağımız protesto ve kitlesel basın açıklaması spor salonu önünde yapılacak ve maça girmeyeceğiz.” dedi.

“FURKAN DOĞAN'IN ACISINI UNUTMADIK”

Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Mazlumder adına basın açıklaması yapan Ahmet Taş ise şunları söyledi:

“İsrail kurulduğu 1948 yılından beri başta masum Filistin halkı olmak üzere sayısız zulüm, soykırım, adam öldürme ve işgale imza attı.2 yıl önce , İsrail'in ambargosu sebebi ile inim inim inleyen Gazze halkına yardım ulaştırmak için yola çıkan ve yanlarında hiçbir silah olmadan içinde 600'e yakın her milletten, her dinden, her yaştan ve cinsten insan dostunun bulunduğu Mavi Marmara yardım gemisine uluslar arası hukuku yok sayarak ve uluslar arası sularda zalimce saldırarak silahsız 9 insanımızın hayatına, İsrail askerlerinin yaptığı acımasız baskın sonucu son verildi.

Onlarca aktivist yaralandı, tutuklandı ve aşağılayıcı muameleye maruz bırakıldı.Bundan 2 ay kadar önce Kayseri Kadir Has Spor Salonunda İsrail'in Maccabi Bnot bayan takımı ile Kaski Spor bayan voleybol takımları arasında yapılan maçta İsrail'in 2 yıl önce Mavi Marmara ya yaptığı baskında katlettiği Şehit Furkan Doğan'ın acısını unutamayan gençler İsrail ‘in bu vahşetine tepki için “kahrolsun İsrail” diye slogan atıp pankart açtılar ve hiçbir taşkınlık da yapmadılar.

Tamamen duygusal amaçlarla yapılan ve dünyanın hiçbir yerinde reddedilemeyecek olan bu davranış sonucu ne yazık ki 30 kadar Kayserili gencimiz Kayseri Emniyeti'nde sorgulandı ve savcılığın talebi üzerine Kayseri mahkemelerinde haklarında dava açıldı.

Kayseri emniyetinin ve Cumhuriyet savcılığının bu davranışını kamu vicdanını anlama ve Kayseri konjonktürü açısından tamamen yersiz ve kabul edilemez olduğunu, kamuoyu ile paylaşmış ve 27 Ocak 2012 Cuma günü yapılacak olan ilk duruşmada hukukçularımız ve Kayseri halkıyla bu gençlerimize sahip çıkacağımızı onların yanında olduğumuzu duyurmuştuk.

12 Ocak 2012 Perşembe günü saat 19.00 da yine Kadir Has Spor Salonunda ve yine başka bir İsrail takımı ile Kaski Sporun maçı var. Bu maç içinde Kayseri halkına ve seyircisine tavsiyemiz tamamen hukuk içinde kalarak hiçbir şeye zarar vermeden medeni ölçülerde katılım sağlamaları ve haklı tepkilerini dile getirmeleridir. Bu konuda Kayseri Emniyetinin ve Savcılığının da masum tepkileri anlayışla karşılamalarını ve kamu vicdanını rahatsız edici uygulamalardan uzak kalmalarını bekliyoruz.”

Yorum Yaz - Arşiv