Ebu Zuhri Türkiye'nin kararlarının işgal devletine yerinde bir cevap olduğunu söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın resmî sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin siyonist işgal devletinin Mavi Marmara katliamıyla ilgili kararlarını kamuoyuna duyuran basın toplantısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye'nin kararlarını mutlulukla karşıladıklarını ve kutladıklarını ifade etti.

Sami Ebu Zuhri'nin, bugün (2 Eylül 2011 Cuma) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin, siyonistlerin Özgürlük Filosu'na saldırı düzenleyerek işlediği suça ve Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırmamaktaki ısrarına doğal cevap sayabileceğimiz kararlarını gönülden kutluyoruz."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı açıklama siyonist işgal devletinin Mavi Marmara katliamıyla ilgili olarak Türkiye'nin taleplerini yerine getirmemesi halinde, BM'nin Mavi Marmara raporunu açıklamasıyla birlikte fiili yaptırımların da başlayacağını ifade etmişti. Bu yaptırımların başında da karşılıklı ilişkilerin ikinci kâtiplik düzeyine düşürülmesi ve büyükelçilerin ülkelerine geri dönmesi geliyor. (FEM)