Mescid-i Nebevi ile ilgili her trlü bilgilerin yer alacağı elektronik ortamdan Mescid-i Nebevi kütüphanesindeki tüm kaynakların başlıklarına da ulaşılabilecek

Suudi Arabistan'da yer alan Mescid-i Nebevi ile ilgili önemli bilgilere artık dünyanın herhangi bir yerinden elektronik kapı hizmeti sayesinde ulaşılabileceği bildirildi. Yerel medyadaki haberlere göre Mescid-i Nebevi İşleri Ajansı Bilgisayar Bölümü başkanı Abdül Aziz Bin Ali El Eyyubi, Medine'nin batısındaki Mescid-i Nebevi'yi ziyaret etmek isteyenlerin yolculuğa çıkmadan önce mescitle ilgili detaylı bilgilere ve kalabilecekleri mekana ait detaylara ulaşabileceklerini söyledi.

E-kapı hizmeti sayesinde örnek olarak bayanlara ayrılan Ravza-yı Şerif ziyaret saatleri gibi önemli bilgilerin elektronik ortamda güncelleneceği belirtildi. Yetkili, itikafa girmek isteyenler için gerekli şartların bu yolla iletileceğini ve Mescid-i Nebevi kütüphanesindeki tüm kaynakların başlıklarına ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

E-kapı'da ayrıca ülkenin kuruluşundan bu yana bölgedeki genişleme çalışmalarına ve ilmi ve tarihi kaynaklara da yer verileceği öğrenildi.

E-kapı'da Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram'dan aralıksız yayın yapılacak ve internet kullanıcıları Kur'an-ı Kerim ve hadis dersleri dinleyebilecek.

timetürk