Katar'ın başkenti Doha'daki Genelkurmay Başkanları Libya'da savaşın bitmediği ve Libya lideri Kaddafi rejiminin sona ermesi için daha fazla yardımın gerekli olduğu bildirildi.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen, Libyalı muhaliflere destek veren ülkelerin genelkurmay başkanlarının ve savunma bakanlığının üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantıdan sonra yapılan açıklamada, "Libya rejiminden kalanları yok etmek için ortak operasyonların gerekli olduğu" belirtildi.

Açıklamada, "genelkurmay başkanlarının savaşın sona ermediği, Libya halkının hedefine ulaşması ve Kaddafi rejiminin kalıntılarının yok edilmesi için ortak operasyonların sürdürülmesi gerektiği konusunda oy birliğiyle anlaşmaya vardığı" kaydedildi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin Başkanı Mustafa Abdülcelil, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Libyalılar ve tüm dünya için hala bir tehdit olduğunu söylemişti.

15 ülkenin genelkurmay başkanları ve savunma bakanlığının üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantıda söz alan NATO Ortak Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Oramiral Samuel Locklear de Kaddafi rejiminin çökmek üzere olduğunu ve NATO'nun, Kaddafi rejimini çökertme operasyonu sonuçlanana kadar muhaliflere eşlik etmeyi sürdüreceğini ifade etmişti.

Anadolu Ajansı