Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunun düzenlediği "Suriye`nin İstiklali için İstiklal`deyiz" mitingi dün taksim meydanında gerçekleşti.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunun düzenlediği "Suriye`nin İstiklali için İstiklal`deyiz" mitingi bugün taksim meydanında gerçekleşti.

Başta Dera'daki özgürlük eylemlerini başlatanlardan olan Musa Elnusayr camisi imamı Şeyh Muti El-Batin konuşmasını yaptı. Daha sonra Mazlumder yönetim kurulu üyesi Sayın Ömer Faruk konuşmasını yaptıktan sonra Basın bildirisi Türkçe ve Arapça olarak okundu. Daha sonra Özgür-Der başkan yardımcısı konuşmasını yaptı. Daha sonra Saadet Partisi Genel İdare kurumundan Abdullah Sevim ve Akdav yöneticisi Ahmet Çamurluoğlu konuşmalarını yaptı. Ve son olarak Suriye'den yeni gelen bir Suriye vatandaşı konuşmasını yaptı. En sonda Mitingi düzenleyen ekipten bazı gençler Suriye'deki olayı kısaca anlatan bir tiyatro yaptı ve daha sonra Miting sloganlarla sonlandırıldı.