İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kıbrıs Rum yönetiminin Eylül ayında BM'de Filistinlilerin devlet olarak tanınmasına destek vermemesini istedi.

İsrail'de temaslarda bulunan Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Markulli ile görüşmesinde Netanyahu, Rum yönetiminin Filistinlilere BM'de destek vermemesini isteyerek, "Barış, BM'de tek taraflı hareketle ilerlemeyemez" dedi.

İsrail Başbakanlığından verilen bilgiye göre Netanyahu, İsrail ile Kıbrıs Rum yönetimi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi ve "Akdeniz'in doğusundaki iki demokratik ülke" olarak nitelendirdiği Kıbrıs Rum kesimi ile İsrail'in ortak değerlere ve birbirleriyle örtüşen çıkarlara sahip olduklarını söyledi.

Netanyahu ve Markulli'nin enerji işbirliğinin genişletilmesi imkanını da görüştüğünü belirtilirken, Markulli'nin Netanyahu'yu adaya davet ettiği, Netanyahu'nun da bu daveti memnuniyetle karşılayarak pek yakında olması ümidini dile getirdiği kaydedildi. Netanyahu, bu davete icabet etmesi halinde, Kıbrıs Rum yönetimini ziyaret edecek ilk İsrail Başbakanı da olacak.

Markulli, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile de görüştü. İkili, bu görüşmede Ortadoğu'daki durumu ele aldı. Lieberman da Markulli'ye, yine Filistinlilerin BM başvurusu konusunda Netanyahu ile benzer ifadeleri dile getirdi, ayrıca uluslararası toplumun Filistinlilerin bu tek yanlı hareketini desteklemeyeceği umudunda olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı