İsrail ordusunun Mısır’ın Sina bölgesinde altı Mısır askerini öldürmesinin yankıları sürerken; Mısırlılar, Askerî Konsey’in İsrail’e yönelik tepki göstermesi için çağrıda bulunuyor.

İsrail geçtiğimiz günlerde Mısır’ın Sina bölgesine saldırarak altı Mısır askerinin ölümüne neden olmuştu. Saldırı sonrası iki ülkenin arası diplomatik düzlemde gerginleşti.

Mısırlılar sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek, Cuma günü Kahire’deki Mısır elçiliği önünde protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Gösterilerin amacı elçiliğin sınır dışı edilmesi ve İsrail elçiliğinin kapatılması…

Mısır’da yayınlanan el Yevm es Sabi Gazetesi’nin haberine göre, Mısırlılar İsrail’in Sina bölgesine yönelik saldırısını protesto etme karı aldı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen Mısırlılar, İsrail’in Mısır askerlerini öldürmesine tepkili.

Yarın Cuma namazı sonrası düzenlenecek İsrail karşıtı gösteri ile ilgili açıklama yapan Mısırlı bir aktivist, İsrail elçiliğinin derhal kapatılmasını istediklerini dile getiriyor.

İHVAN: KARARLI ADIMLAR ATILMALI

Mısır Müslüman Kardeşleri de İsrail’in Mısır’ın Sina bölgesine yönelik saldırına tepki gösterdi.

Mısır’da yayınlanan el Ahram Gazetesi’nin haberine göre, İhvan üst düzey yöneticilerinden Ali Selmî, Mısır yönetimini İsrail noktasında eleştirerek, ölen Mısır askerlerine karşılık İsrail’e yönelik kararlı bir adım atılmadığını dile getirdi.

Selmî, Mısır yönetiminin İsrail’e karşı ölen Mısır askerleri için biran önce tepki göstermesi çağrısında bulundu.

CAMP DAVİD’İ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRME ÇAĞRISI

Mısır’da faaliyet yürüten el Hak Partisi konu ile ilgili bir açıklama yaparak Mısır Askeri Yüksek Meclisini, Camp David anlaşmasını gözden geçirmeye çağırdı.

El Yevm es Sabi Gazetesi’ne göre, el Hak Partisi bir açıklama yaparak Mısır Askeri Yüksek Meclisini Kamp David anlaşmasını gözden geçirme ve yeniden formüle etme çağrısında bulundu. Böylece Sina’nın kontrolünün Mısır’a verilmesi ve her türlü saldırıya mukabele hakkının tanınmasının sağlanması talep edildi.

Parti tarafından yapılan çağrıda İsrail’in bu değişikliği kabul etmemesi durumunda ise diplomatik arayışlara gidilmesi önerisinde bulunuldu.

El Hak Partisi’ne göre Mısır, İsrail büyük elçisini geri çekmeli ve İsrail’e Mısır’ın ulusal haklarına tecavüz etmenin sonuçlarını göstermeli, bu nedenle Mısır yönetimi bir an önce harekete geçmeli.

Dünya Bülteni