İHH ve ASKON 10 TIR'dan oluşan yardım malzemesini Afrika'ya gönderiyor

Doğu Afrika'da yaşanan son 60 yılın en büyük kuraklığı başta Somali olmak üzere Kenya, Etiyopya,Uganda ve Cibuti'de etkili olmaya devam ediyor. Açlıktan ölümlerin meydana geldiği ülkelerde yaşanan kuraklık yaklaşık 11 milyon kişiyi etkisi altına almış durumda. Somali'nin bazı bölgelerine son 3 yıl içerisinde tek damla bile yağmur suyu düşmezken insanlar açlık ve susuzluktan kurtulmak için topraklarlarını terk edip kilometrelerce yolu yürüyerek komşu ülkelere sığınıyor. Şu ana kadar sadece Kenya'daki Dadaab mülteci kampına 580 bin kişi sığındı.

Yaklaşık 15 yıldır Somali'nin sorunları için çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklık sorunun ortaya çıkmasıyla birlikte bölgedekş çalışmalarını yoğunlaştırdı. İHH ekipleri Somali, Kenya ve Etiyopya'ya giderek burada acil yardım çalışmaları gerçekleştirip, kalıcı projeleri hayata geçirmeye başladı. İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz hafta 3 bin tonluk acil yardım gemisini de bölgeye gönderdi.

İHH şimdi de 6 bin tonluk ikinci bir yardım gemisini Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gönderiyor. Mersin limanına yanaşan geminin yükleme işlemleri başladı. ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği)'da Somali halkına destek vermek için harekete geçti. Askon tarafından hazırlanan ve içerisinde gıda ile tekstil mazlemesi bulunan 10 tırlık yardım malzemesi gemiye yüklenmek üzere Mersin'e gönderilecek.

Haber 10