Suriye’de Baas güçleri operasyonlara devam ederken; Filistin Kurtuluş Örgütü, Baas güçlerinin insanlığa karşı suç işlediğini açıkladı.

Suriye’nin Hama, Deyr ez Zor ve Humus kentinde kanlı operasyonlar gerçekleştiren Esad birliklerinin şimdiki durağı Akdeniz kıyısındaki Lazkiye.

Suriye ordusunun Lazkiye'deki operasyonları ile ilgili açıklama yapan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Yaser Abid Rabbo, Suriye Ordusu'nun Lazkiye'deki saldırılarının 'insanlığa karşı suç' olduğunu söyledi.

Suriye Ordusu Filistin Mülteci Kampına da Saldırmıştı

Reuters'a konuşan FKÖ yetkilisi, Lazkiye'nin Ramil mahallesindeki Filistin mülteci kampına yönelik saldırıyı değerlendirdi. Abdi Rabbo, "Teneke evleri savaş gemileri ve ve tanklarla vuruyorlar. Kaçacak ya da saklanacak yeri olmayan insanların üzerine mermi yağdırıyorlar. Bu, insanlığa karşı suçtur." dedi.

Ramil mülteci kampından 10 bine yakın insanın kaçtığı tahmin ediliyor. Lazkiye'de devam edem saldırılarda en az 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.