Suriye ordusunun Akdeniz kıyısındaki Lazkiye kentinin farklı bölgelerine saldırılarını sürdürüyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nin verdiği bilgiye göre saldırılara kıyıdan hücum botları da katılıyor. Komite, Lazkiye'nin özellikle el Ramel mahallesinin ağır silahlarla sürekli kurşun yağmuruna tutulduğunu belirtti.

El Ramel mahallesine dün de en az 20 tank ve zırhlı araç girmişti.

Öte yandan Hama kentinden bir doktor BBC'ye yaptığı açıklamada kentteki sağlık hizmetlerinin saldırılardan çok ciddi zarar gördüğünü söyledi. İsmini vermek istemeyen bir doktor, Suriye ordusunun saldırıları sonrasında iki hastanenin kapatıldığını, bir hastaneye ise askerler tarafından baskın düzenlendiğini ve çok sayıda hastane çalışanının yaralandığını belirtti.

"Ölü sayısı en az 21"

Suriye'nin Lazkiye kentine iki savaş gemisinden ateş açılması sonucu ölenlerin sayısının en az 21 olduğu bildirildi.

Suriye insan hakları gözlem örgütü adlı sivil toplum kuruluşu, ölü sayısının en az 21 olduğunu, birçoğu ağır olmak üzere onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Kuruluş, savaş gemilerinin Lazkiye'ye saldırdığını ve birçok mahallede patlama seslerinin duyulduğunu, kentte yönetim yanlısı milislerin ve güvenlik güçlerinin araçlarının toplanmakta olduğunu kaydetti.