Özgürlük talep eden halkına ateş açan Beşşar Esad’a, Cumhurbaşkanı Gül’ün Bakan Davutoğlu ile bir uyarı mektubu gönderdiği ortaya çıktı

Suriye’de muhalif güçlere yönelik sivil katliamlara karşı Türkiye’nin girişimi dünyada takdirle karşılanırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a gönderdiği öğrenildi. Gül, mektubunda ‘’Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem’’ dedi.

Gül, geçen salı günü Şam’a giden Davutoğlu aracılığıyla Esad’a, Suriye’nin içinde bulunduğu ortamdan çıkmasına ilişkin değerlendirmeleri ve çağrılarını kaleme aldığı bir mektup gönderdi. Alınan bilgiye göre, Gül mektubunda, Suriye’de akan kardeş kanının Türk insanının yüreğini sızlattığını belirtti. Suriye’nin kritik ve tarihi bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Gül, Esad’a, “liderliğini cesaretle ortaya koyma vaktinin çoktan geldiği” mesajını iletti. Halkın demokrasi yönündeki meşru taleplerinin samimiyet ve süratle yerine getirilmesine yönelik çağrılarını yineleyen Gül, bu durumda Suriye’deki olumsuz şartların aynı hızla iyileşeceği kanaatinde olduğunun altını çizdi. “Değişim rüzgarlarının önünde savrulmak yerine değişimi yönlendiren bir lider olmanın Esad’ı tarihi bir konuma oturtacağını’’ ifade eden Gül, “Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem’’ dedi.