Gazze’de İsrail ordusuna ait bir buldozerin ezerek katlettiği Amerikalı aktivist Rachel Corrie’nin adı Tahran’da bir sokağa verildi.

İran’ın başkenti Tahran’da, 2003’te Gazze Şeridi’nde İsrail ordusuna ait bir buldozerin vahşice ezerek katlettiği Amerikalı Filistin yanlısı aktivist Rachel Corrie’nin adı bir sokağa verildi.

Tahran Belediyesi’nin bu kararıyla 1979’daki İslam Devrimi’nden bu yana ilk defa ülkede bir sokağa bir Amerikalının adı verilmiş oldu.

Halen Tahran’da Batılıların adının sokak tabelalarında olduğu az sayıda örneklere rastlanıyor: Bunlardan biri Britanyalı oryantalist Edward Brown’ın adının verildiği sokak; bir diğeri de Britanya’da bir hapishanede açlık grevi yaparak hayatını kaybeden İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) üyelerinden Bobby Sands. Oysa devrimden önce Tahran’da ABD Başkanları Dwight Eisenhower, John F. Kennedy ve Franklin Roosevelt’in adlarını taşıyan sokaklar bulunuyordu.