Somali'de BM ve ABD yardım kuruluşlarının halka çürümüş ve zehirleyen gıda maddeleri dağıttığı ortaya çıkınca Şebab Grubu mücahidleri yardım malzemelerini toplayarak imha etti.

Somali'de BM Gıda Programı çerçevesinde dağıtılan çuvallar içindeki buğday, un ve mısırın çürümüş olduğu ortaya çıktı.

Dağıtılan ürünlerden zehirlenen çok sayıda kişinin tedavi altına alındığı ortaya çıkınca, Somali'de murted yönetime karşı cihad eden Şebab (Genç) grubu mücahidleri BM'nin dağıttığı malzemeleri toplayarak imha ettiler.

Genç Mücahidler daha sonra halka kendi imkanlarıyla satın aldıkları yardımları dağıttılar.

Sutunhaber

Şebab bütün İslami yardım organizasyonlarından yoksul Somali halkına yardımcı olmaları çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz yıldan itibaren misyoner çalışmalar yaptıkları gerekçesiyle Batılı yardım örgütlerinin bir çoğunun yardımını reddeden Şebab halka kendi imkanlarıyla yardımda bulunuyor. BM son dönemlerde Somali'yi kriz bölgesi ilan etmişti. Şebab Hareketi yaptığı açıklamada yardım faaliyetlerine izin vereceğini açıklamış ancak BM'nin Somali hakkındaki açıklamalarının politik gerekçelerle yapıldığını BM'nin yardımları murted Şeyh Şerif yönetimini güçlendirmek için kullanacağını açıklamıştı.