Despot BeşşarEsad’ın talimatı üzerine Suriye'de tank destekli birliklerin girdiği Hama ve Der Ez Zor şehirlerinde ölü sayısının 150'i geçtiği bildirildi. El Cezire televizyonunun internet sitesinde yer alan haberde, güvenlik güçlerinin Hama'ya başlattığı saldırılarda ölü sayısının 130'a yükseldiği, yüzlerce yaralı olduğu belirtildi. Haberde, Der Ez Zor kentinde ordunun saldırısında ise 20 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Hama'daki Operasyonlar Sürüyor

Suriye askerlerinin dün de Hama şehrindeki operasyonları sürdürdüğü bildirildi. Hama'da yaşayan Ömer Hamami adındaki muhalif, güvenlik güçlerinin sabah erken saatlerde kentte tanklarla ateş açtıklarını, gece de münferit silah atışlarının olduğunu söyledi. Suriye'deki insan hakları eylemcisi Mustafa Osso da Hama'nın bombalandığını teyit etti. Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Haklarını Gözleme Örgütü Başkanı Rami Abdurrahman, önceki gece doğudaki Der Ez Zor kentinde de yoğun ateşin olduğunu söyledi. Suriye'de tank destekli birliklerin girdiği Hama ve Der Ez Zor kentlerinde ölü sayısının 150'e yükseldiği bildirilmişti. Suriye'nin doğusunda Irak sınırındaki Elbu Kemal kentine de dün tanklarla saldırı düzenlendiği haber verildi. (Yeni Akit)