İHH hayırseverlerin desteğiyle 3 bin tonluk acil yardım gemisini bölgeye göndermek üzere harekete geçti.

Afrika Boynuzu'nda krizin ilk ayak seslerinin duyulduğu mayıstan bu yana bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali kamplarında ilk etapta 45 bin kişiye, Ramazan boyunca yetebilecek miktarda gıda malzemesi dağıttı.

Vakıf, şimdi de hayırseverlerin desteğiyle 3 bin tonluk acil yardım gemisini bölgeye göndermek üzere harekete geçti. İHH, açlıkla mücadele eden Afrika halkına kardeşlik vazifesini yapmak için tıbbi malzemelerle birlikte buğday, mısır, un, sıvı yağ, toz şeker, süt tozu, bebe bisküvisi, pirinç ve makarna gibi temel gıda maddeleri, acil ilaç ve medikal malzemeler gönderecek.

Bütün duyarlı insanların yardım seferberliğine destek olmaya çağıran İHH Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Afrika'daki milyonlarca insanın Ramazan ayına büyük bir insanlık trajedisiyle girdiğini söyledi.

Yılmaz, ''İnsanların göç yollarında ve kendi kasaba ve köylerinde açlık ve susuzluktan dolayı hayatlarını kaybettiği bir ortamda dünyanın en önemli gündeminin Afrika Boynuzu'ndaki ölümcül kuraklığın en az kayıpla atlatılmasına yönelik çabalar olması gerekiyor'' dedi.

İHH'nin başından bu yana Afrika'da saha çalışması yaptığını vurgulayan Yılmaz, ''İHH olarak bu konuda ilgili uluslararası örgütlerle dünyanın bütün insani yardım organizasyonlarını acilen bölgeye davet ediyoruz. Çünkü her gün insanlar ölmeye devam ediyor ve bu insanlık vicdanının ayakta kalmasıyla ilgili bir mesele. İnsanlık yaşamalı ve bunun için tüm dünyanın kalbi Doğu Afrika'da atmalı. El ele verebilirsek bu krizin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Şimdi yardım zamanı, insanlık düşmesin diye'' şeklinde konuştu.