Dahlan, Abbas güçlerinin evine baskın düzenlemesi üzerine Ürdün'e kaçmıştı.

Fetih Hareketi'nden atılan ve hareketin özel mahkemesinde yargılanması istenen Muhammed Dahlan'ın önceki gün Ürdün'ün başkenti Amman'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiği öğrenildi.

Muhammed Dahlan geçen Perşembe günü Ramallah'taki evine Abbas'a bağlı güvenlik birimlerinin düzenlediği baskının ardından Ürdün'e kaçmıştı.

Ürdün El-An News haber sitesinin Muhammed Dahlan'a yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre Dahlan, Mahmud Abbas ile ilişkilerini "çok kötü" olarak niteledi. Haberde ayrıca, Dahlan'ın büyük ihtimalle Ramallah'a dönmeyeceği bildirildi.

Ürdün'de yayınlanan "Ahbaru Beledina" sitesi ise, Muhammed Dahlan'ın dün sabah (31 Temmuz Pazar) önemli bir güvenlik dairesine çağrıldığını ve Ürdünlü bir subayın kendisine Ürdün'ün Filistinlilerin çatışma alanı olmayacağını söylediğini yazdı.

Sitenin haberine göre, Ürdünlü subay Dahlan'a Ramallah'taki Mahmud Abbas yönetimiyle çatışmak istiyorsa kendisine yanlış yer seçtiğini belirterek, Amman'ın siyasi yönden ve güvenlik açısından istikrar yaşadığını, bundan böyle hiçbir Filistinli liderin şüpheli faaliyetlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Haberde, Dahlan'ın Ürdünlü subaya Ürdün İstihbaratı Başkanı'yla görüşmek istediğini söylediği fakat subayın başkanın meşgul olduğunu ileri sürerek bu talebi geri çevirdiği ifade edildi.

Haberde ayrıca, Dahlan'ın önemli belgelere sahip olduğunu ve bu belgeleri Ürdün'e vermek istediğini belirttiği, bunun üzerine Ürdünlü subayın Dahlan'a Ürdün İstihbarat Başkanı'yla görüşme talep edip cevabını bekleyebileceğini söylediği kaydedildi. (FEM)