Zaten aç olan Somali halkı Ramazan’da oruç tutmak istiyor.

Susuzluk ve açlıkla mücadele eden Somali halkı bir taraftan da hastalıkla pençeleşiyor. Kuraklık nedeniyle köylerden şehir merkezlerine göç eden Somalililerin birçoğu yolda hayatını kaybetmiş. Hayatta kalarak Somali devletinin göstermiş olduğu çadır kentlerde yaşam mücadelesi verenler de kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Köyden şehir merkezine göç ederken açlık ve susuzluk nedeniyle kimisi eşini, kimisi çocuklarını, kimi çocuklarsa hem annesini hem de babasını kaybetmiş. Çocuklarının bazılarını kaybeden ailelerse geri kalanları da kaybetmemek için çevreden topladıkları otları yedirerek onların hayatta kalmasını sağlamaya çalışıyor. Açlık ve susuzluğun yanında hastalıkla da başa çıkamayan Somali halkı, paraları olmadığı için ilaç da alamıyor. En kasa sürede kendilerine uzanacak yardımları beklediklerini belirten Somali halkı Ramazan ayında oruç tutmak istediklerini dile getiriyor. Fakir halk, Ramazan ayı olmasa da zaten aç olduklarını aktarıyor. (Yeni Akit)