Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika için bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Her evden bir iftar, bir fitre Afrika'ya. " dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda din görevlilerine seslendi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Başkan Görmez, burada yaptığı konuşmada, Ramazan'da hayata geçirilecek iki proje hakkında bilgi verdi. "Her evden bir fitre bir iftar Afrika'ya" diyen Görmez, bu kıtada yaşanan açlık sıkıntısına dikkat çekti. Görmez, "1 Ağustos'tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601'e gönderilecek olan SMS'ler 5 TL karşılığında olacak. 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız, uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır." diye konuştu.

Fitre miktarının 7,5 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Görmez, bu miktarın asgari olarak belirlendiğini hatırlattı. Görmez, "Herkes kendi konumunu dikkate alarak, onun üzerinden verebilecektir." dedi.

CİHAN