El Cezire televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, diplomat, ülkedeki olaylarda güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucunda ikisi çocuk toplam 11 kişinin öldüğünü kaydetti. Suriyeli bir insan hakları sözcüsü de önceki gün, Suriye'deki gösterilerde güvenlik birimlerinin açtığı ateşte biri kadın üç kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Sözcü, önceki gece, Hama, Humus, İdlib, Deyri Zor, Lazkiye ve başkent Şam'da yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini belirtti.

Öte yandan Suriye'nin başkenti Şam yakınında, güvenlik güçlerinin 11 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü Başkanı Ammar Kurabi, Kanaker kentinde güvenlik güçlerinin dün sabaha karşı bazı evlere baskın düzenlediğini söyledi. Kurabi, operasyon sırasında 11 kişinin öldüğünü, 250 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. (Yeni Akit)