İslami Direniş Hareketi (Hamas) dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Filistin'in düşmanla iki cephede çetin bir savaş verdiğini söyleyerek birinci cephenin işgale karşı direnişi sürdürme, ikinci cephenin ise Filistin halkının birliğini koruma cephesi olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi'nin direnişin Siyonist işgal rejimine boyun eğdireceğine ve işgal altındaki toprakları kurtaracağına imanının sarsılmaz olduğunu kaydeden Hamdan, Hamas'ın Siyonist işgal devletini tanımayacağını vurgulayarak "İşgali tanımayacağımızı açıkça söyledik. İsrail'e siyasi literatürümüzde yer olmadığını bugün daha net bir şekilde ifade ediyoruz" dedi.

Kudüs'ün Yahudi yerleşkelerine ve ırkçı ayrım duvarıyla Filistin halkının bir bölümünden soyutlanmasına rağmen Yahudileştirmeye karşı koyduğunu ve düşmana direndiğini söyleyen Hamdan, Kudüs'ün bu şekilde düşmanla anlaşma yolunu seçenlere iyi bir ders verdiğini belirtti.

Filistin halkının yaşama iradesinin Gazze'ye uygulanan ablukaya direndiğini ve ablukanın kaldırılması düşüncesinin işgalciyi korkuttuğunu dile getiren Hamdan, Siyonist işgal zindanlarındaki Filistinli esirleri asla unutmayacaklarını ve esir takası için gerekirse daha fazla işgal askerinin esir alınacağını söyledi.

Hamas lideri, hareketinin ulusal uzlaşıya bağlı olduğunu bir kez daha yineleyerek sorunun başbakanlığı kimin yapacağından veya bakanlık elde etmekten öte vatan meselesi olduğunu ifade etti. (FEM)