Erzurum'da düzenlenen bir tören sırasında askerin başörtü taktığı gerekçesiyle davetlilerden birini uzaklaştırmak istedi. Olaya vali müdahale etti.

Erzurum Kongresi’nin 92. yıldönümünün kutlandı törene çocuklarıyla beraber protokol davetlisi olarak katılan başörtülü anne, komutanların müdahalesiyle askerlerin bulunduğu yerden uzaklaştırıldı.

Bu yılki törenlere Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün davetiyle 23 Temmuz 1919 tarihindeki Erzurum Kongresi’ne katılan Kelkit Delegesi Hafız Osman Fevzi Efendi’nin torunu Gültekin Nasuhbeyoğlu, eşi Güler ve çocukları Deniz ile Sürmene Delegesi Ahmet Kulakzade’nin torunu Emine Kulaç’la çocukları Ümit ve Efnan da katıldı.

Protokol davetlisi olan Erzurum Kongresi delegeleri akrabalarından Emine Kulaç, törene başörtülü olarak katıldı.

Ancak Emine Kulaç, görevli rütbeli bir asker tarafından askerlerin bulunduğu yerden ayrılması için uyarıldı. Kulaç, askeri yetkilinin uyarısıyla çocuklarıyla birlikte bulunduğu yerden ayrıldı.

Validen Olaya Müdahale

Bu durumu fark eden Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Valiliğinde görevli bir personel göndrerek olaya müdahale etti. Emine Kulaç, Vali Öztürk’ün müdahalesinin ardından askerlerin bulunduğu ve daha önce durduğu yere tekrar geri geldi.

" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" getcurrenttime="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" playmovie="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" pausemovie="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" stopmovie="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" startmovie="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" setmovie="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" viddlerpause="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" viddleropen="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" viddlerswitch="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" viddlerseek="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" gettimepoint="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="viddlerOuter-963af9b6" height="370" width="437">