Somali’de son 60 yılın en ağır kuraklığı yaşanıyor. İHH, Ramazan'da Somali için yardım çağrısında bulundu.

1991 yılından bu yana merkezî hükümetin olmadığı ve iç savaşın sürdüğü Somali, son 60 yılın en ciddi kuraklığını yaşıyor. Kuraklık ve artan gıda fiyatları Afrika’nın doğu bölümünde yer alan Somali, Etiyopya, Kenya ve Cibuti’de 10 milyon kişiyi acil gıda yardımına muhtaç hâle getirmiş durumda. Kuraklığın en ağır şekilde hissedildiği ülke ise Somali.

Acil yardım çağrısı: Açlıktan ölümler başladı!

Somali’de 20 yıldır devam eden iç çatışmalar nedeniyle zaten zor durumda olan halk, şimdi de kuraklığın sebep olduğu bir insanlık kriziyle mücadele ediyor. Açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya olan Somalililer, ülkenin güneyinden başkent Mogadişu’ya ve Kenya’ya göç ediyor. 380 bin nüfusu ile dünyanın en büyük mülteci kampı olan Kenya Dadaab Kampı’na her gün binlerce Somalili akın ediyor.

somalili-cocuk-aclik-kuraklik02.jpg

Kuraklıktan kaçan bir grup Somalili de altyapının çöktüğü ve çatışmaların devam ettiği başkent Mogadişu’ya sığınıyor. Hükümet yetkilileri ise ellerinde mülteciler için yeterli gıdanın olmadığını belirtiyor. Göçebe bir yaşam süren halkın hayvanları da otlaklar kuruduğu için telef olmaya başlamış durumda.

Öncelikli amacı insani krizler yaşanan bölgelere yardım etmek olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’ye acil gıda yardımında bulunuyor. Somali ve Kenya’nın Dadaab bölgesine ilk etapta 100 bin dolarlık gıda yardımı ulaştıracak olan İHH, Ramazan ayında da Somalili kardeşlerimize destek olmaya devam edecek ve hayırseverlerin zekât ve sadakalarını bölgedeki ihtiyaç sahiplerine iletecek.

Açlıktan ölümlerin başladığı Somali acil yardım bekliyor!