BM'nin çifte standart uyguladığını söyleyen İhvan-ı Müslimin, Rafah Kapısı'nın derhal açılmasını istedi.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan-ı Müslimin), Mısır Dışişleri Bakanlığı'nı Filistin davası konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ederek, Rafah Kapısı'nın hiçbir engel çıkarılmadan açılmasını istedi.

Müslüman Kardeşler Cemaati, dün (20 Temmuz Çarşamba) yayınladığı bildiride Mısır Dışişleri Bakanlığı'nı diğer Arap ülkeleri dışişleri bakanlıklarıyla birlikte Filistin halkının haklarına destek vermeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler'in uluslararası kararları uygulamada çifte standart uyguladığını belirten Müslüman Kardeşler Cemaati, Birleşmiş Milletler tarafından Filistin hakkında alınan ve uygulanmayan onlarca kararı hatırlattı.

Eylül ayında Birleşmiş Milletler'de bağımsız Filistin devletinin tanınması girişimi hakkındaki düşüncesini açıklayan cemaat, "Eylül ayı yaklaştıkça herkes diplomatik ve siyasi mücadeleden çıkacak sonucu merak ediyor. Tarihi Filistin topraklarının yüzde 20'si üzerinde Birleşmiş Milletler'de tanınma elde edilmeye çalışılıyor" dedi.

Tarafların işgal rejiminin Birleşmiş Milletler kararıyla kurulduğunu ve daha sonra Birleşmiş Milletler'de Filistinliler lehine alınan yüzlerce kararın uygulanmadığını görmezden geldiğini kaydeden Müslüman Kardeşler Cemaati, Birleşmiş Milletler'in ve Batı'nın uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe saydığını ve Gazze ablukası gibi gayrı insani işlere ortak olduğunu söyledi.

Filistinlilerin öncelikle kendi aralarında uzlaşı sağlamaya ve birlik olmaya ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken cemaat, dünyanın özgür ve onurlu insanlarını haklının ve mazlumun yanında yer alarak Filistinlilere destek vermeye davet etti.