Müslümanlar, 23 Temmuz Cumartesi 15.00’te Fatih Postanesi'nde eğitimle ilgili taleplerini dile getiren kitlesel bir basın açıklaması yapacaklar.

HAKSÖZ-HABER

Yeni eğitim-öğretim sezonunda okullardaki resmi ideolojik baskı ve dayatmaların son bulması yönünde bir taleple basın açıklaması yapılacak.

Müslümanlar, ilköğretimde ant dayatmasının, başörtüsü yasağının ve kesintisiz zulmünün son bulması; anadilde eğitime imkân tanınması ve liselerde Milli Güvenlik Bilgisi derslerinin kaldırılması talepleriyle kitlesel bir basın açıklaması yapacaklar.

Konuyla ilgili Özgür-Der Genel Merkezi’nden sitemize ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İnancımıza Yönelik Dayatmalara Karşı Taleplerimizi Yükseltelim!

Çeşitli İslami kuruluşlarla birlikte devletin eğitim alanında sürdüregeldiği dayatmalara karşı tepkilerimizi ve taleplerimizi 23 Temmuz Cumartesi Fatih Postanesinde saat 15.00’te bir basın açıklamasıyla seslendiriyoruz.

Eğitim alanı Türkiye’de resmi ideolojik baskı ve dayatmaların en yoğun yaşandığı alanların başında geliyor. Devlet okulu adeta kışlalaştırmış durumda ve öğrenciler sistematik bir yönlendirme faaliyetine maruz bırakılıyorlar. Çocuklarımız daha okul kapısından içeri girdikleri andan itibaren and töreni adı verilen tam bir şartlandırma ve inkâr operasyonuna muhatap kılınıyorlar. Kendilerine Müslüman kimliği taşımaktan ötürü hamd etmeyi ve yalnızca Âlemlerin Rabbine secde etmeyi öğrettiğimiz çocuklarımıza ırkla övünme, varlığını ulusa armağan etme, devletin kurucusunu kutsama türünden İslam inancına aykırı ritüeller dayatılıyor.

28 Şubat zulmünün bir uygulaması olarak icra edilen kesintisiz eğitim adı altında İmam Hatip Okullarının orta kısımlarının kapatılmasının üzerinden tam 14 yıl geçti. Devlet bir yandan 8 yıllık eğitimi zorunlu kılmakta ama aynı devlet genç kızlarımızın başörtülü eğitim görmelerine ise izin vermemekte.

Türkiye’de İngilizce eğitim yapan, Almanca, Fransızca, İtalyanca eğitim yapan okullar var ama milyonlarca Kürt vatandaşın eğitimde ana dillerini kullanmaları yasak!

Lise 2. sınıflarda zorunlu okutulan Milli Güvenlik dersleri sadece içeriğindeki düşmanlaştırıcı, militarist yaklaşımı ile değil, askerlerin öğrenci ve öğretmenleri fişleme zemini olması açısından da tam bir zulüm aracı şeklinde işlemekte.

Tüm bu anlamsız baskılara, inancımıza ve kimliğimize yönelik dayatmalara karşı sessiz kalmak zulme boyun eğmektir. Tüm duyarlı kardeşlerimizi çocuklarımızın ve kimliğimizin özgürleşmesine yönelik taleplerimizi elbirliğiyle yükseltmeye çağırıyoruz.

Tarih: 23 Temmuz 2011 Cumartesi

Saat: 15.00