İşgla yönetimi Siyonist gaspçılara yerleşim alanı açmak için Filistinlilerin topraklarına el koyuyor

Beytlahim'e bağlı Husan köyü halkı, Siyonist İskan Bakanlığı'nın köyün toprakları üzerinde kurulu Beitar Yahudi Yerleşkesi'nde 340 yeni yerleşim birimi inşa etme kararına karşı koyacaklarını söyledi.

Siyonist işgal yönetiminin Beitar Yahudi Yerleşkesi için topraklarından bir bölümünü gasbettiği Hüseyin Hamamira, "Topraklarımızdan daha fazlasının gasp edilmesi anlamına gelecek bu karar karşısında susmayacağız. Bu karara bütün gücümüzle karşı koyacağız. Topraklarımızda rahat edemeyecekler" dedi.

Husan köyünün uzun zamandır Beitar Yahudi Yerleşkesi nedeniyle sıkıntı çektiğini, topraklarının bir kısmının gasbedildiğini ve diğer bir kısmına da ulaşamadıklarını belirten Hamamira, yerleşkenin atık sularının köyün topraklarına boşaltıldığını ve gaspçıların köylülere ait zeytin bahçelerini yaktıklarını söyledi.

Arazileri Beitar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında olan Cemal Şuşe ise, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Siyonist gaspçılarla çatışmanın yaşanmadığı hiçbir gün olmadığını ifade etti.

Siyonist gaspçıların Filistinli çiftçilere dünyayı dar etmek için sürekli yeni metotlar icat ettiklerini belirten Şuşe, gaspçıların işgal güçlerinin gözü önünde Filistinlileri taşladığını ve işgal güçlerinin gaspçılara müdahale etmediğini söyledi.

Filistinli çiftçi Velid Hamamira ise Siyonist gaspçıların atık sularını Filistinlilerin tarlalarına bıraktığını ve bu şekilde tarlaların kullanılamaz hale gelmesini amaçladıklarını ifade etti.