Fransa'da sokaklarda namaz kılınmasının önüne geçmek isteyen hükümet, bakın ne yaptı?

Fransa'da sokaklarda namaz kılınmasının önüne geçmek isteyen hükümet, çözümü hangar tahsis etmekte buldu. Paris'te, Savunma Bakanlığı'na ait kullanılmayan bir hangarı cami olarak tashih etmek isteyen hükümete, Fransalı Müslümanlar temkinli yaklaşıyor.

Paris Valiliği, Müslümanlara bayram ve Cuma namazlarında yetersiz kalan camilerin yerine, bin 500 metrekarelik eski bir askeri depoyu kiralamayı teklif etti. Ancak devlet, laiklik ilkesi gereği ibadet yerlerini finanse edemediği için masrafların Müslüman dernekler tarafından karşılanmasını istiyor. Müslüman dernekler ise, ibadet için bir askeri deponun uygun olmadığını düşünürken, yüksek maliyeti de hesaba katarak teklife sıcak bakmıyor. 2 yıldır kullanılmayan deponun bir kısmı evsizlere barınak olarak verilirken, geri kalan alanın cami olarak kullanılması isteniyor.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen'in sokaklarda namaz kılınmasının yasaklanmasını seçim vaadi olarak dile getirmesinin ardından, iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) Başkanı Jean-François Cope de, kamusal alanda ibadet edilmesinin laikliğe aykırı olduğunu belirterek bu soruna çözüm bulacaklarını açıklamıştı.

Yorum Yaz - Arşiv