İngiltere, iki haftadır sürdürülen ayıba ve hukuksuzluğa son verme kararı aldı... İSTANBUL'da yarın yapılacak protesto İPTAL EDİLDİ.

İngiltere Yüksek Mahkemesi bugün 1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

Medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngiltere'de cezaevi yönetimleri Cumartesi ve Pazar günleri çalışmadığı için mahkemenin kararı Pazartesi günü yerine getirilecek.

İngiliz polisi Şeyh Raid Salah'ı yaklaşık iki hafta önce Filistin hakkında konferans vermek üzere geldiği Londra'da hiçbir suçlamada bulunmadan gözaltına almış ve ülkeden sınır dışı edilmesine karar vermişti.

İngiliz polisinin kararına itiraz eden Şeyh Raid Salah ise kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu.

Siyonist lobinin baskıları sonucu gözaltına alınan Şeyh Raid Salah Londra'nın kuzeyinde göçmenler idaresine bağlı bir cezaevine konmuştu.

İngiltere'deki Filistin dostları birkaç gün önce başkent Londra'da Başbakanlık konutu önünde gösteri yaparak Şeyh Raid Salah'ın gözaltına alınma kararını protesto etmiş ve serbest bırakılmasını istemişti.

Amerikalı ünlü düşünür Chomsky de Şeyh Raid Salah'ın Londra'da gözaltına alınmasını eleştirerek Şeyh Raid Salah'ın Arap toplumunu temsil etmedeki rolünü övmüş ve İngiliz Hükümeti'nden Şeyh Raid Salah'ı serbest bırakmasını istemişti.

İSTANBUL’DAKİ PROTESTO İPTAL EDİLDİ

Türkiyeli Müslümanlar birçok eylemle Raid Salah’ın tutuklanmasını protesto etmişlerdi. 16 Temmuz Cumartesi günü de İstanbul Tepebaşı’ndaki İngiltere Konsolosluğu önünde İngiliz zulmü protesto edilecekti. Filistin Dostları’nın 15.00’te yapacağı eylem Raid Salah’ın serbest bırakılması üzerine iptal edildi.

HAKSÖZ-HABER