İHH İnsani Yardım Vakfı, suya ulaşmada sıkıntı yaşanan bölgelerde su kuyuları açmaya devam ediyor. İHH, Afrika’da Haziran ayı içerisinde 5 farklı ülkede 56 yeni su kuyusu daha açtı. Bölgede, sağlıksız içme ve kullanma suyu nedeniyle ölümle sonuçlanan

Siyasi bağımsızlıkları olmasına rağmen ekonomik bağımsızlıklarını elde edememiş olan Afrika ülkelerinde, iç çatışmalar ve kalkınma sorunları sosyal hayatı oldukça olumsuz etkiliyor. Susuzluk, kıtada görülen temel problemlerden biri.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika kıtasında gerçekleştirdiği projeler ile bölge halkına destek oluyor. Afrika’da hayata geçirdiği su kuyuları ile insanları sağlıklı suya kavuşturmayı ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkları önlemeyi amaçlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, yeni su kuyusu açma çalışmalarına da devam ediyor. Vakfımız, Haziran ayı içerisinde Gine, Çad, Bangladeş, Etiyopya ve Somali’de yapımı tamamlanan 56 yeni su kuyusunu daha bölge halklarının kullanımına sundu.

İHH ayrıca Afrika’nın en kurak bölgelerinden Kamerun, Burkina Faso, Somali, Sierra Leone, Çad ve Sudan’da; Güney Asya’da da Keşmir ve Bangladeş'de toplam 34 yeni su kuyusunun daha yapımına devam ediyor.

Su kuyusu projeleriyle yaşam alanlarının bereketlenmesini amaçlayan İHH, insanlar arasında dayanışma ve paylaşma kültürünün gelişmesini de sağlıyor. Zira açılan su kuyuları, su kaynaklarının paylaşımı nedeniyle yaşanan iç çatışmaları sona erdiriyor ve toplumsal dayanışmayı destekliyor.

İHH ekipleri su kuyularını genellikle kırsal bölgelerde, susuzluk yaşanan veya sağlıklı içme suyunun bulunmadığı bölgelerde açıyor. Açılan kuyulardan çıkan su ise gerekli tüm sağlık taramalarından geçirildikten sonra halkın kullanımına sunuluyor.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.