Anadolu da çeşitli illerde 35 bileşeni olan Anadolu Platformu bu yıl 6.sını düzenleyeceği Kuzuluk Buluşmaları dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Anadolu Platformu Genel Sekreteri Hüseyin Özhazar ve Platform dönem sözcüsü Ahmet Çamurlu’nun katıldığı basın toplantısı Anadolu Platformu Genel Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıda ilk önce söz alan Ahmet Çamurlu Platform’un kuruluş süreci ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çamurlu, Kuzuluk’ta bu yıl 6cısı düzenlenen buluşmaların konusunun bu sene Gençlik ve Gelecek olduğunu belirtti. Daha önce yılarda Aile ve İletişim, Değer Merkezli Kurumsallaşma, Erdemli Toplum, Medeniyet Tasavvurumuz konulu buluşmaların gerçekleştirildiğini söyleyen Çamurlu toplantının Platform bileşeni dernek ve vakıf yöneticileri ve ailelerinin katılımı ile yapılacağını söyledi. Çamurlu toplantıya yaklaşık 180 ailenin katılacağını belirtti.

Çamurlu’dan sonra söz alan Hüseyin Özhazar Platform çalışmaları ve planları hakkında bilgi verdi. Özhazar tamamen sivil bir oluşum olan Anadolu Platformu’nda tüm yöneticilerin seçimle işbaşına geldiğini belirtti. Özhazar ülke gündemi ve sorunları ile alakalı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek tabiliği esas aldıklarını ve fıtrata uygun olmayan her şeyin karşısında olduklarını söyledi. Soru cevap faslında ülkede eğitim sorunları ve diğer sorunlarla alakalı bir çok meselenin kaynağının cumhuriyetin kuruluş felsefesinden kaynaklandığını belirten Özhazar kendisinin 16 yıllık bir öğretmen olduğunu okullarda okutulan andın kabul edilemez insanlık dışı bir uygulama olduğunu söyledi.

Anadolu Platformu tarafından düzenlenen Kuzluk Buluşmaları Platformun geleneksel hale getirdiği etkinliklerinden. Bu yıl 6cısı düzenlenen Buluşmaların Konusu Gençlik ve Gelecek. Toplantıya Raşid Gannuşi ve Muhammed Muhtar Şankiti’nin de katılması bekleniyor.

Murat Ayar / Haksöz Haber