İşgal yönetimi Filistin halkının sesini kısmak için toplum önderlerini gözaltına alıyor.

Siyonist işgal güçleri Filistinlilere yönelik baskılarını ve gözaltı operasyonlarını Haziran ayında da sürdürdü.

İşgal güçlerinin geçen ay içerisinde 33'ü çocuk, 4'ü kadın ve 4'ü milletvekili olmak üzere 270 Filistinliyi, 1948'de işgal edilen topraklarda da onlarca Filistinli işçiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Haziran ayında gerçekleşen gözaltılarda milletvekillerinin, direniş liderlerinin, medya mensuplarının ve insan hakları savunucularının hedef alınması dikkat çekti.

İşgal güçlerince gözaltına alınan milletvekillerinin Tulkerem'den Abdurrahman Zeydan, El-Halil'den Semir El-Kadı, Selfit'ten Dr. Nasır Abdülcevad ve Nablus'tan Ahmed El-Hac olduğu kaydedildi.

Son günlerde gözaltına alınan liderlerden, medya mensuplarından ve insan hakları savunucularından ise En-Necah Üniversitesi öğretim görevlilerinden Gassan Zevkan, Dr. Mustafa Eş-Şennar, Hamas Hareketi liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Yasir Bedrsavi, Halid El-Hac ile Fetih Hareketi liderlerinden Hüsam Hıdır ve Muhammed El-Velvil'in isimlerinin öne çıktığı belirtildi.

Siyonist işgal güçleri ayrıca Kudüs kanalı programlar sorumlusu Nevvaf El-Amir, esir hakları savunucusu Fuad El-Hafeş, eski esir ve aktivist Firas Cerrar, eski esir Muhammed Mansur'u da gözaltına aldı.