II. Dünya savaşından sonra Avrupa'da yaşanmış en büyük soykırım bu sene Türkiye'de Kınanacak...Resmi rakamlara göre 8372 kişinin katledildiği soykırımın anısına 8372 çift ayakkabının toplanması amaçlanıyor.

Türkiye'de yaşayan Genç Boşnaklar Derneği, Srebrenitsa için anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Etkinliğin amacı Srebrenitsa katliamına izin BM ve Barış Gücü askerlerini protesto etmek ve ölen Müslüman Boşnakların unutulmamasını sağlamak.

Srebrenitsa Soykırımı 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan kayıplardan sonra Avrupa'da meydana gelen en büyük soykırımın adıdır. Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumun suçlu olduğu soykırımda katledilenlerin sayısı ise resmi rakamlara göre 8372'dir.

Srebrenitsa Soykırımı, Ratko Mladiç komutasındaki Sırp Cumhuriyeti Ordusu, Sırp Cumhuriyeti siyasi liderlik görevinde olan Radovan Karadziç, Yugoslav Ordusu'nun Generali Momcilo Perisiç, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç ve Sırbistan İçişleri Bakanlığı'ndan doğrudan destek alan paramiliter grubu "Akrepler" (Scorpions) öncülüğünde gerçekleşti. Mağdur insanları korumak için bölgeye gelen Birleşmiş Milletler Hollanda Koruma Gücü'nün (UNPROFOR) gözleri önünde binlerce kişi öldürüldü.

Katliamı protesto etmek için, soykırımın anısına 8372 çift ayakkabının toplanması amaçlanıyor.

"Adalet İçin Siz de Bir Adım Attın!" adlı kampanyaya iştirak edip sizde ayakkabı göndermek istiyorsanız, http://www.8372.org/projekatilim.php adresini ziyaret edebilirsiniz.