Gazze'ye yardım götürmeyi hedefleyen filo aktivistleri, Yunanistan deniz komandolarının Amerikan gemisini durdurmalarına ve bazı gemilerdeki teknik sorunlara rağmen yola çıkmalarının an meselesi olduğunu belirtti.

Filo organizatörlerinden Adam Şapiro, geçen hafta sabotaja uğradığı belirtilen gemilerden Juliano'nun onarımının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Girit adasında bir limanda 11 gündür teknik eksikleri olduğu gerekçesiyle bekletilen Kanada gemisi 'Tahrir' ise yola çıkmak için Yunan makamlarından izin bekliyor. İsrail devlet televizyonu Kanal 1, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün Yunanistan Başbakanı Papandreu'ya telefon ederek, Gazze gemisinin denize açılmasını önlediğinden dolayı teşekkür ettiğini bildirdi. Bu arada Papandreu da Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi yaptı. Papandreu, Gazze'ye yardım götürmek isteyen sivil toplum örgütlerine BM ile işbirliğini önerdi. Mahmud Abbas'ın, Papandreu'nun önerisini olumlu bulduğu ve destek verdiği kaydedildi.