Abbas güçleri Batı Yaka'da bu kez Hizbuttahrir mensuplarına karşı terör estirdi.

Hizbuttahrir’in basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, Abbas’a bağlı güçlerin Batı Yaka’da birçok şehrin giriş ve çıkışlarında kurdukları barikatlarda yüze yakın cemaat mensubunu tutukladıkları belirtildi.

Açıklamada, Hizbuttahrir’in hilafetin ilga edilişinin yıldönümü münasebetiyle yapmayı düşündüğü gösteriye katılımı engellemek için Abbas güçlerinin sabah erken saatlerde Batı Yaka’daki şehirlerin girişlerinde barikatlar kurduklarına dikkat çekilerek, gösterilere katılmak isteyen yüzlerce kişinin geri çevrildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Ramallah’taki El-Menare meydanı adeta kışlaya dönüştürüldü. Gösterinin yapılmaması için Abbas’a bağlı güçlerin meydanda ve caddelerde yoğun bir şekilde bulunmaları dikkat çekti. Ramallah’ın güneyinde bulunan Arabî Girişinden gösteriye tekbir ve sloganlar atarak katılmak isteyen kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açıldı.”

Abbas’a bağlı güçler özelde Hamas’a, genel de ise Fetih’in dışındaki diğer bütün gruplara karşı düşmanca tutumlar sergiliyor. (FEM)