Avrupa Müslümanları İngiltere'den Raid Salah'ı derhal serbest bırakmasını istedi.

Avrupa’daki İslamî Dernekler Birliği, işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah’ın İngiltere’de tutuklanmasını kınayarak, şeyhin tutuklanış biçimi karşısında şok oldukları ifade etti.

Şeyh Raid Salah’ın ülkedeki Siyonist lobinin baskısıyla İngiltere’de tutuklanması üzerine bir basın açıklaması yapan İslamî Dernekler Birliği “işgal altındaki topraklarda halkı ve davası için barışçıl mücadele sürdüren Filistinli lider Şeyh Raid Salah’ın tutuklanması karşısında adeta şok olduk. Şeyh Salah’ın tutuklanması kınanması gereken şaşırtıcı bir adımdır. Raid Salah Filistin’de Müslümanlar kadar Hıristiyanların da hukukunun korunması ve mabet ve eğitim hakları için mücadele eden ve toplumun büyük bir kesimi tarafından saygıyla anılan bir şahsiyettir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca şu hususlara dikkat çekildi: “Şeyh Raid Salah işgal yönetimi tarafından sürekli baskı altında tutuldu. Sivil ve barışçıl mücadelesini sekteye uğratmak için defalarca şeyhi zindana atan işgal rejimi, defalarca da ev hapsine mahkûm etti. Adalet ve özgürlük için mücadele eden böyle bir şahsiyet onere edileceğine insan haklarının savunucusu bir ülkede tutuklanması tuhaf bir durumdur.”

İngiltere’den Şeyh Raid Salah’ı derhal serbest bırakmasını isteyen birlik, yapılan hataların telafisi için kendisinin onurlandırılması gerektiğini belirtti. (FEM)