Siyonist işgal cezaevlerinde bulunan 6300 Filistinli esir, direniş liderlerine uygulanan tecrit cezalarına, Siyonist cezaevi idaresinin keyfi uygulamalarına ve çıplak aramaya tepki göstererek bugün açlık grevi başlattıklarını duyurdu.

Açlık greviyle ilgili açıklama yapan esirler, tek kişilik hücre cezası başta olmak üzere Siyonist cezaevi idaresinin hukuksuz bir şekilde uyguladığı insanlık dışı uygulamalara son verilinceye kadar açlık greviyle başlattıkları eylemi giderek artıracaklarını ve bu eylemin ileriki aşamalarda daha farklı bir boyut kazanacağını belirttiler.

Siyonist işgal zindanlarında halen yedi bine yakın Filistinli esir, dünyanın gözü önünde işgalcinin zulmü altında hayat mücadelesi veriyor. (FEM)