Suriye'de ülke çapında binlerce kişinin katıldığı gösterilerde 6 kişi öldü.

Suriye’de cuma namazının ardından onbinlerce kişi yine sokaklara döküldü.

Ülkenin dört bir yanında Esed karşıtları gösteriler düzenlerken, yanlıları da başkent Şam yakınlarında "ulusal birlik" mesajı verdi. 3’ü gösterilerde, 3’ü de Türkiye sınırındaki köylerde düzenlenen operasyonlarda olmak üzere 6 kişi öldü.

Suriyeliler, ülkenin dört bir yanında Cuma namazı sonrası sokaklara döküldü. Gösterilerin büyük bölümü, Esed yönetimini protesto içindi. Protestocular, Devlet Başkanı Beşşar Esed’e ve Baas Partisi ileri gelenlerine ülkeyi terketme çağrısında bulundu. Lazkiye, Humus ve Banyas’ta çatışmalar olduğu yönünde haberler geldi.

Güvenlik kuvvetleri Humus’ta özel bir hastaneyi kuşattı. Yaralanan muhalifler, başka hastanelere götürülüyor.

Şam’ın güneyindeki Sveyda kentinde ise Esed yanlılarının gösterileri vardı. Ulusal birlik adı verilen gösteride, bin 700 metre uzunluğunda dev bir Suriye bayrağı taşındı.

Esed yönetimi, 10 Temmuz’da Şam’da muhalefetle diyalog başlatacağını açıklamıştı.

Türkiye sınırındaki köy ve kasabalarda operasyonların sürdüğü yönünde de bilgiler geliyor. Son iki günde bu operasyonlarda 14 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor. (TRT)