Belçika’daki Müslümanlar bugün yeni bir provokasyonla karşı karşı kaldı.

Irkçıların kalesi olarak bilinen ve ülkenin en büyük ikinci şehri Anvers’te cami kompleksine dönüştürülmesi düşünülen binayı işgal eden İslam karşıtı Flaman Menfaati Partisi (Vlaams Belang), Müslümanları tahrik etmek için mangalda domuz eti pişirdi.

‘Camiye karşı domuz eti yiyoruz’ sloganıyla hareket eden ırkçı parti VB’nin önde gelen isimlerinden Filip Dewinter ‘‘Belediye Meclisi’nin gündemine gelen bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bu Anvers şehrinin İslamlaştırıldığının en büyük kanıtıdır.’’ iddialarında bulundu.

Anvers`te kapanan Opel fabrikasının Kuzey Limanı’ndaki dev kompleksin Müslümanlar için dev bir cami külliyesine dönüştürülmesi gündemde. Sokak aralarındaki küçük mescit ve garajdan devşirme ibadethaneler yerine toplam 5 bin kişi kapasiteli cami kompleksine karşı olan yirmi kadar ırkçı halen boş olan binadan polisin uyarısına rağmen çıkmamakta direniyor.

Öte yandan Flaman Sosyalist partili Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Monica De Connick, eski Opel Fabrikasının Müslümanlara tahsis edilerek burada dev bir cami projesinin gündemde olduğunu ve sağlıksız birçok küçük mescitlerin önüne geçmek için Anvers Belediyesi’nin Müslümanlara yol göstericiliğinde bulunduğunu savundu.