İsrail'in çabaları sonucu katılımın düşük olduğu filoya bir ABD gemisinin katılmasının engellendiği, bir Yunan gemisinin de seyahat belgesinin iptal edildiği açıklandı. Mavi Marmara gemisi geçtiğimiz günlerde sözde ''teknik arıza'' nedeniyle filodan çıkarılmıştı.

İSRAİL, GAZZE FİLOSU-2'Yİ ETKİSİZLEŞTİRMEYİ BAŞARDI

Bu arada Mavi Marmara'nın sözde teknik sebeplerle katılmayacağı Özgürlük Filosu'nun salı günü Yunanistan'dan Gazze'ye doğru hareket etmesi bekleniyor. İsrail'in çabaları sonucu katılımın düşük olduğu filoya bir ABD gemisinin katılmasının engellendiği, bir Yunan gemisinin de seyahat belgesinin iptal edildiği açıklandı.

ÖZÜR DİLEYİNCE İLİŞKİLER SÜT LİMAN OLACAK!

İsrail gazetelerinden Haaretz'in yazarı Zvi Bar'el, 'Türkiye'den özür dilemek İsrail'in çıkarınadır' başlıklı dünkü yazısında özrün İsrail için 'felaket' olmadığını yazdı. Uluslararası kamuoyunda itibar kaybeden İsrail'in Mavi Marmara olayında yanlış siyaset izlediğini belirten Bar'el "9 Türk vatandaşının ölümünden dolayı Türkiye'den özür dilemek İsrail için felaket değildir. Özür, suçun kabulü anlamına gelmiyor." dedi.