Yemen diktatörü Suudi Arabistan’da tedavi görürken, onbinlerce kişi de dün Devlet Başkanı Salih’in oğullarının ülkeden ayrılması talebiyle büyük bir gösteri daha gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan'da tedavi gören Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in 48 saat içinde basının karşısına çıkacağı bildirildi.

Başkanın basın sekreteri Ahmed Essufi, yaptığı açıklamada, yüzündeki ve vücudunun diğer yerlerindeki yanıklar yüzünden görünümün basının tahayyül ettiği şekilde olmaması korkusu taşısalar da başkanın gelecek 48 saat içinde medya önüne çıkacağını söyledi. Bu arada Yemen'in çeşitli kentlerinde on binlerce kişi, Salih'in oğullarıyla yardımcılarının ülkeden ayrılması talebiyle gösteri yapıyor. Salih'in de görevinden ayrılması talebinde bulunan protestocular "Salih'in çocukları ülkeden ayrılmalıdır" şeklinde slogan attılar. Bir zamanlar babasının halefi olarak gösterilen 42 yaşındaki Ahmed Salih, Cumhuriyet Muhafızları'nın komutanlığını yapıyor. Salih'in küçük oğlu Halid de silahlı kuvvetlerdeki komutanlardan biri. Ali Abdullah Salih, bu ay başında cumhurbaşkanlığı sarayına yapılan saldırıda yaranlamış ve tedavi için Suudi Arabistan'a sevk edilmişti. (Yeni Vakit)