Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Ülkedeki olaylar iç meselemiz, kimse bize ders vermeye kalkmasın.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ülkede yaşanan son olayların iç meseleleri olduğunu belirterek, “Kimse bize hariçten ders vermeye kalkmasın.” dedi.

Muallim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'yetmez ama evet' açıklamasını gözden geçirmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la ilgili olarak "Her şey değişti, çok partili sisteme geçiyoruz, Suriye halkının iradesi neyse her şey o şekilde düzenlenecektir ve bu geçişi ben yapacağım' diye net ve kesin söylemesi lazım." şeklinde konuşmuştu. Suriyeli Bakan, Türkiye'yle iyi ilişkiler istediklerini de vurguladı.

Kendilerinden ısrarla reform yapmalarının talep edildiği hatırlatılması üzerine Muallim, "Öyle reformlar yapacağız ki birçok ülkeye ders olacak." cevabını verdi.

EL KAİDE'Yİ SUÇLADI

Suriye Dışişleri Bakanı, ülkede yaşanan olayların arkasında el Kaide olduğunu iddia etti.

Dışişleri Bakanı Velid Muallim “Ülkede yaşanan olaylarda el Kaide’nin parmağı var. Güvenlik güçlerini de bu örgüt ile bağlantılı kişiler organize ediyor.” dedi.