Baas rejiminin zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelen ve Hatay’da kendileri için kurulan çadırlarda kalan Suriyelilerin sayısının 10 bin 114'e ulaştığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşlarının sayısının 10 bin 114'e ulaştığı bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Hatay Valiliği emrine 3 milyon lira daha Acil Yardım Ödeneği gönderildiği belirtilerek, gönderilen toplam tutarın 3 milyon 750 bin liraya ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketleriyle ilgili, AFAD'ın koordinasyonunda Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları ile Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay'ın yürüttüğü çalışmaların devam ettiği de belirtildi.

Suriye vatandaşları için, Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı İlçeleri ile Boynuyoğun köyü mera alanında geçici barınma amacıyla çadır, seyyar mutfak, banyo gibi ünitelerin kurulduğu, kimlik tespit çalışmalarının yapılarak, geçici tanıtma karnelerinin düzenlendiği bildirilen açıklamada, ilgili kurum ve kuruluşlarca, çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve diğer hizmetlerin verilmesine devam edildiği vurgulandı.

Kurulan bin 903 çadırdan 655'inin Yayladağı, 263'ünün Altınözü, 207'sinin Reyhanlı ilçelerinde, 675'inin Boynuyoğun Köyü mera alanında kurulduğu, 93 çadırın ise hizmet amaçlı olarak kullanıldığı kaydedildi.

4 seyyar mutfak, 43 ünite seyyar banyo ve tuvalet kurulan, 2 sahra hastanesi bulunan bölgede, 3 öğün sıcak yemek veriliyor.

İŞTE HATAY'DAKİ SURİYELİ MÜLTECİLERİN KALDIĞI ÇADIRKENTLER: