ÖSYM İzmir temsilcisi Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi bina yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan öğretim üyelerinin verdiği bilgiye göre Prof. Dr. Hüsnü Erkan kendisine yöneltilen "Başörtülü öğrencilerin sınava girişinde nasıl bir yol uygulayalım?" sorusuna "Maalesef ben de istemiyorum ama başörtüsüyle girecekler." diye cevap verdi. Prof. Dr. Erkan, başörtülü öğrencilere nasıl davranılması gerektiği hakkında şunları söyledi: "Emniyet bunların sempatizanı olduğu için girişlerde başörtülülere bakmıyor. Bunları bir odaya çekin, kulaklarına ve küpelerine bakın."

Hakkındaki iddiaları cevaplayan ÖSYM İzmir temsilcisi Prof. Dr. Hüsnü Erkan, toplantıdaki konuşmasının saptırıldığını iddia ederek şöyle konuştu: "Kötü niyetli kişiler türban içine kulaklık ve benzer cihazlar koyabileceği için öğrencileri kırmadan, kontrol girişinin kenarına çekilerek bayanlar tarafından kulak ve saçlarının kontrol edilmesi gerektiğini söyledim."

Ömer Oruç / Zaman