Kuşatmanın uluslararası camianın göz yummasıyla devam ettiğini söyleyen Avrupa Girişimi, Özgürlük Filosu-2'nin ay sonunda yola çıkacağını açıkladı.

Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi, dünya ülkelerinin sessizliği karşısında beş yıldır süren insanlık dışı ambargonun, uluslararası camianın da bu cinayete ortak olduğunu açıkça gösterdiğini belirtti.

Avrupa Girişimi, Gazze'ye gidecek filonun daha önce kararlaştırıldığı gibi bu ayın sonunda yola çıkacağını belirterek, filoya katılanlardan bir kesimi etkileyen bir gelişmenin filonun yolculuk sürecini etkilemeyeceğini ifade etti.

Gazze'ye uygulanan ambargonun beşinci yılı münasebetiyle basın açıklaması yapan girişim şunları ifade etti: "Gelişmelerle eldeki veriler beş yıldır Gazze'ye uygulanan kuşatmanın buradaki Filistinlilerin hayat dayanaklarını kökünden yok ettiğini gösteriyor. 2006 yılında yapılan seçimlerin ardından başlayan insanlık dışı ambargo 2007 yılında daha da sıkı hale getirildi. Birçoğu mülteci durumunda olan Gazze halkı beş yıldır Siyonistlerin bu insanlık dışı ambargosunun keskin kılıcı altında dayanılmaz sıkıntılar çekiyor. Siyonist işgal yönetiminin kuşatmayı hafifletme iddiasına rağmen ambargo olduğu gibi devam ediyor ve özellikle ilaç, tıbbi malzeme, gıda, yakıt gibi temel ihtiyaçlarda ciddi sıkıntılar çekiliyor. Sanayi ürünleriyle, ham madde ve inşaat malzemesine ise zaten izin verilmiyor."