Tüm dünyanın en güncel uydu görüntülerini veren Google Earth programında İsrail ve işgal ettiği topraklara ait görüntüler yok.

Hayatımıza 2005 yılında giren Google Earth programının verdiği görüntüler bir çok alanda kullanılıyor. Özellikle son Japonya depreminde ve sonrasında meydana gelen tsunamide meydana gelen zararları dünya Google Earth programındaki görüntülerden takip etti.

Bütün dünyadan uydu görüntülerinin yer aldığı programda sadece bir ülkeye ait görüntüler yer almıyor. Turk.internet portalında yer alan habere göre Google Earth'de uydu görüntülerine yer verilmeyen tek ülke İsrail. Bunun sebebiyse Amerikan Kongresinin 1997'de kabul ettiği "Ulusal Savunma Kanunu"nda yer alan bir bölümde "İsrail ile ilgili detaylı uydu görüntüleri toplamak ve yayınlamak yasaktır" ifadesi. İlgili kanundaki bu madde, Kyl-Bigaman maddesi olarak biliniyor. Bir Amerikan firması olan Google da bu kanuna uymak zorunda olduğundan İsrail'in uydu görüntülerine programında yer veremiyor.

Programda İsrail görüntülerinin yanısıra Gazze görüntüleri de yayınlanmıyor. Böylece füze saldırıları sonucunda meydana gelen yıkım da gösterilemiyor.

Öte yandan Türkiye, 2013 yılında faaliyete geçecek olan GökTürk uydusunun, İsrail'in yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini vereceğini açıkladı. İsrail'in ise bundan rahatsızlık duyduğu bildiriliyor.