Akşehir Seçim Kurulu Başkanı Derviş Eryıldırım, seçim eğitimi almak için Akşehir Kültür Merkezi'nde toplanan yaklaşık 600 öğretmene hakaretler yağdırdı.

Seminere yaklaşık 45 dakika geç gelen ve gelir gelmez de başörtülü öğretmelerin dışarı çıkmasını isteyen Eryıldırım, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Salonda bulunan bazı öğretmenlerle sözlü tartışamaya giren Eryıldırım ile öğretmenler arasında karşılıklı söz dalaşı yaşandı. Seminerin resmi olduğunu, dolayısıyla salonun kamusal alan hükmünde olduğunu belirten Eryıldırım'a cevap veren bir öğretmen, "O zaman kot pantolonlu ve top sakallıları da dışarı çıkarın.'' dedi. Seminere geç geldiği için tüm öğretmenlerden özür dilemesi hatırlatılan Eryıldırım ise özür dilemedi. Daha sonra bazı başörtülü öğretmenler başını açtı. Başını açmak istemeyen bazı öğretmenler de salonu terk etti. Öğretmenler, seçim kurulu başkanı ve aynı zamanda ağır ceza hakimi olan Derviş Eryıldırım'ı ilgili mercilere şikayet edeceklerini söyledi. Öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin konuya seyirci kalmasını da şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

CİHAN