Çeçenistan’da 18 yaşındaki bir kızı tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren Rus Albay Yuri Budanov, Moskova’da uğradığı saldırıda öldürüldü.

Çeçenistan'da 18 yaşındaki bir kızı tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren Rus Albay, Moskova'da uğradığı saldırıda öldürüldü.

Albay Yuri Budanov dün öğle, Moskova'nın merkezindeki işlek caddelerden Komsomolsky Prospekt'de saldırıya uğradı. Görgü tanıkları, saat 12.30 sularında yayına yaklaşan bir kişinin 6 el ateş ettikten sonra Mitsubishi Lancer marka arabayla kaçtığını söyledi. Polis, saldırganın kaçarken kullandığı arabayı, daha sonra terk edilmiş ve yakılmış halde bulduklarını bildirdi.

Albay Yuri Budanov 2000 yılında Çeçenistan'da 18 yaşında bir Çeçen kızı boğarak öldürmüştü. Budanov, olayla ilgili yargılandığı davada kızı keskin nişancı sanarak öfkeyle öldürdüğünü itiraf etse de tecavüz suçlamasını reddetmişti. 2003 yılında 10 yıllık hapis cezasına çarptırılan Budanov, 6 yıl hapis yattıktan sonra 2009'da tahliye edilmişti. Budanov'un erken tahliyesi büyük tepkilere neden olurken, Rus milliyetçiler tarafından kahraman ilan edilmişti.